Savustettu Pulled Pork

Raaka-aineet ja tarvikkeet:

2-4 kg possun niskaa

Suolaa

Mustapippuria

Limeä

(Mausterubia)

Marinadiruisku

Suihkepullo

Paistolämpömittari

Vahvaa alumiinifoliota

Savustuspuuta (tammi, leppä, vaahtera, omena) 12 tunnin savustusta varten.

Aikaa 12 tuntia.

  • Kuumenna smoker noin 110 asteeseen ja pidä lämpö samana tasaisesti koko prosessin ajan.
  • Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria (tai mieleistäsi rubia).
  • Valmista noin 6 % suolaliuosta lihan koon mukainen määrä: 100 ml / 1 kg lihaa,
    eli esim. 2,5 kg lihaa kohti 235 ml vettä ja 15 grammaa suolaa = 250 g 6% suolaliuosta.
    (suolalaskuri)
  • Ruiskusuolaa sianniska.
  • Laita lämpömittari lihan paksuinpaan kohtaan
  • Laita liha smokeriin ritilän päälle (ja aseta sen alle astia, jossa on vettä pitämään kosteutta ja kerämään lihasta tippuvaa nestettä).
  • Ruiskuttele lihan pintaan esim. vesi+lime -nestettä ensimmäisen tunnin jälkeen aina 40 min välein foliointiin asti esim. smokerin puunlisäyksen yhteydessä.
  • Kun lihan sisälämpö ylittää 65 astetta, kääri liha ilmatiiviisti löysään folioon. Voit folioida lihan jo aeimmin jos haluat vähentää savun makua.
  • Liha on valmista kun sisälämpö on 88-89 astetta.
  • Anna lihan vetäytyä noin tunti.
  • Revi liha joko sormin, haarukalla tai lihakynsillä.

 

Lihan kaveriksi voi grillata erilaisia lisukkeita (kuvan maissin voi syöttää hiilaritiedottomalle)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.