Raaka-aineet ja tarvikkeet:
2-4 kg possun niskaa
Suolaa
Mustapippuria
Limeä
(Mausterubia)
Marinadiruisku
Suihkepullo
Paistolämpömittari
Vahvaa alumiinifoliota
Savustuspuuta (tammi, leppä, vaahtera, omena) 12 tunnin savustusta varten.
Aikaa 12 tuntia.
- Kuumenna smoker noin 110 asteeseen ja pidä lämpö samana tasaisesti koko prosessin ajan.
- Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria (tai mieleistäsi rubia).
- Valmista noin 6 % suolaliuosta lihan koon mukainen määrä: 100 ml / 1 kg lihaa,
eli esim. 2,5 kg lihaa kohti 235 ml vettä ja 15 grammaa suolaa = 250 g 6% suolaliuosta.
(suolalaskuri) - Ruiskusuolaa sianniska.
- Laita lämpömittari lihan paksuinpaan kohtaan
- Laita liha smokeriin ritilän päälle (ja aseta sen alle astia, jossa on vettä pitämään kosteutta ja kerämään lihasta tippuvaa nestettä).
- Ruiskuttele lihan pintaan esim. vesi+lime -nestettä ensimmäisen tunnin jälkeen aina 40 min välein foliointiin asti esim. smokerin puunlisäyksen yhteydessä.
- Kun lihan sisälämpö ylittää 65 astetta, kääri liha ilmatiiviisti löysään folioon. Voit folioida lihan jo aeimmin jos haluat vähentää savun makua.
- Liha on valmista kun sisälämpö on 88-89 astetta.
- Anna lihan vetäytyä noin tunti.
- Revi liha joko sormin, haarukalla tai lihakynsillä.
Lihan kaveriksi voi grillata erilaisia lisukkeita (kuvan maissin voi syöttää hiilaritiedottomalle)