Tarvikkeet:
- 125 g jauhelihaa yhtä pihviä kohden. Käytä joko naudan- tai ylämaankarjanjauhelihaa.
- Voita paistamiseen
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Suolaa ja mustapippuria
- (Muita mieleisiäsi mausteita)
- Tuorekelmua tai voipaperia pihvin kaulintaan
- Kaulin tai pullo tms. jolla saat kaulittua pihvit ohuiksi
- Aikaa 30 minuuttia
Tarvikkeet maustevoita varten:
- Voita 4-5 rkl
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- Persiljaa silputtuna
- Yrttimausteseosta, esim. rosmariini, kynteli, oregano, timjami
- Kurkumajauhetta antamaan väriä
- Paprikajauhetta
Valmistus:
- Leikkaa tuorekelmusta tai voipaperista 2 kpl (per pihvi) noin 30 cm x 30 cm paloja.
- Laita jauheliha kahden kelmun väliin ja muotoile siitä kaulimella hyvin ohut, 1-3 mm paksu ”pihvi”. (Kypsyessään liha vetäytyy kasaan ja paksunee.)
- Älä siis mausta pihvejä vielä tässä vaiheessa.
- Laita pihvi kohmettumaan pakastimeen noin 10-15 minuutiksi.
- Tässä välissä on sopiva hetki tehdä maustevoi.
————- - Laita paistinpannulle nokare voita sekä oliiviöljyä ja kuumenna pannu (tai grillin tasapintainen parila) kuumaksi.
- Ota pihvi pakastimesta ja poista kelmut / paperit.
- Laita pihvi paistumaan ja mausta pinta suolalla ja pippurilla (sekä haluamillasi muilla mausteilla).
- Käännä pihvi kun nesteet nousevat pihvin pintaan.
- Mausta toinenkin puoli samoin.
- Tarjoile heti maustevoin kera.
(Autenttisin ABC-kokemus tulee kun mikrotat pihvin kaveriksi pakastevihanneksia, ja annat annoksen kylmentyä sillä välin.
Huomaa myös, että tuplabonuspäivinä menetät itse tekemällä tuplabonukset, joten kannattaako kuitenkin ajaa ABC:lle syömään ja tankata samalla, jolloin siitäkin saa bonukset?)
Maustevoin valmistus:
- Anna voin pehmetä huoneen lämmössä n. 10 minuuttia.
- Sekoita mausteet voihin.
- Laita yrttivoi esim. jääpalamuotteihin ja anna kovettua jääkaapissa.
- Palaa takaisin pihvien valmistukseen….
Voit laittaa pihvin päälle myös aurajuustoa maustevoin tilalla.