Ainekset
2 kesäkurpitsaa
muita kasviksia maun mukaan, esim. pari paprikaa (ja vähän tomaatteja/kirsikkatomaatteja)
n. 0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 – 3 tl pitsamaustetta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl sitruunamehua
(juustoraastetta tai murennettua sinihomejuustoa maun mukaan)
Valmistus
- Pese ja pilko kesäkurpitsat ja muut kasvikset.
- Kaada kasvikset uunivuokaan.
- Valmista marinadi seuraavasti. Kaada erilliseen astiaan oliiviöljy. Sekoita oliiviöljyyn suola, pitsamauste, valkosipuli ja sitruunamehu.
- Kaada marinadi vuokaan kasvisten päälle. Sekoita hyvin.
- Voit antaa kasvisten marinoitua jääkaapissa haluamasi ajan tai vaihtoehtoisesti valmistaa ruoan heti uunissa.
- Sekoita halutessasi ruoan joukkoon juustoraastetta tai sinihomejuustoa ennen kypsennystä.
- Kypsennä 200 asteessa 30 – 40 minuuttia.