Raaka-aineet ja tarvikkeet:
Täytteisiin:
500 g Ylämaankarjan jauhelihaa (125 g / 1 pihvi) eli 4 kpl tällä ohjeen määrällä.
170 g Pekonia (Noin 40 g / hampurilainen)
Suolaa
Mustapippuria
Jääsalaattia
Cheddarjuustoa
Suola- tai maustekurkkuja
Tomaattia
Majoneesia (VHH)
Aurajuustoa
(Red Savina Habanero tai jalapenoa jos haluat tulisuutta)
Voita tai oliiviöljyä
Hampurilaispihvimuotti
Sämpylöihin, 4 kpl, (Kutsuvapauteen -ohjetta mukaillen):
2 munaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 dl juustoraastetta (punainen emmental)
1 dl mantelijauhoa
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl psyllium
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
(seesaminsiemeniä sämpylöiden päälle)
Aikaa kaikkiaan 1,5 tuntia.
SÄMPYLÄT
- Jos omistat smokerin, laita ensin pekonit savustumaan n. 100 C asteeseen ja jatka sitten taikinan teolla.
- Sekoita munat ja jogurtti.
- Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
- Tee 4 yhtä suurta sämpylää.
- Anna turvota 10 min.
- Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
PIHVIT
- Jaa 500 g jauhelihaa 4 yhtä suureen osaan ja purista voidellulla hampurilaismuotilla pihveiksi.
- Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
- Paista pihvit grillin paistoalustalla voissa tai oliiviöljyssä.
(Paras tulee jos liekittää pihvit palavassa oliiviöljyssä! Mitä enemmän mustana savuna palavaa karsinogeenia saat pihviin, sen parempi maku. Sama koskee kaikkea grillattavaa lihaa. Vrt. gyroksen maku! Öljyn oltava oliiviöljyä tai sitä matalamman leimahduspisteen omaavaa öljyä. Unohda rypsit ja rapsit yms. viritykset) - Paista pekonit. (Myös smokerissa savustetut pekonit pitää vielä käyttää grillissä sopivan rapeuden saamiseksi.)
TÄYTTÄMINEN
- Halkaise sämpylät.
- Laita pohjasämpylä ja kansi lämpimälle paistoalustalle ja ala täyttämään hampurilaista.
- Täytä hampurilainen jääsalaatilla, kuumalla pihvillä, cheddarjuustolla, kuumalla pekonilla, maustekurkuilla, aurajuustolla, tomaatilla ja majoneesilla*.
- Halutessa voit lisätä myös jalapeno-siivuja ja/tai lisätä toisen pihvin.
- *Todellinen chilipää sekoittaa majoneesin joukkoon pieniä habaneron (Red Savina) palasia.