Raaka-aineet ja tarvikkeet:
1-2 kukkakaalia (yksi iso tai kaksi pientä)
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
250 g (perinteinen) Koskenlaskija-sulatejuusto
2 rkl persilja
Oliiviöljyä tai voita vuoan voiteluun
(1 kananmuna)
(Juustoraastetta)
Aikaa 1 tunti.
- Puhdista ja paloittele kukkakaali.
- Keitä se kevyesti suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi.
- Valuta kukkakaalit.
- Levitä ne oliiviöljyllä tai voilla voideltuun uunivuokaan.
- Kuumenna kuohukerma kattilassa.
- Sulata kerman joukkoon paloiteltu Koskenlaskija-sulatejuusto.
- Lisää valkopippuri kerma-sultejuusto-kastikkeeseen.
- Sekoita joukkoon hienonnettu persilja (ja rikottu muna).
- Kaada kastike kukkakaalien päälle.
- (Halutessasi voit ripotella juustoraastetta pinnalle.)
- Gratinoi uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 – 30 min.
- Tarjoa aterian esim. savustetun pulled porkin, pekonin, paistetun kalan tai kanan kanssa.