Ainekset
200 g tummaa suklaata (86 %)
200 g voita
5 kananmunaa
2 rkl mantelijauhoa
(halutessasi makeutusta, esim. steviaa)
Valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Paloittele suklaa.
3. Sulata voi kattilassa.
4. Ota kattila pois liedeltä ja lisää siihen suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut voin joukkoon.
5. Kaada seos taikinakulhoon ja anna jäähtyä.
6. Vatkaa munat yksi kerrallaan seoksen joukkoon.
7. Lisää mantelijauhot ja halutessasi makeutusta.
8. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan, esim. irtopohjavuokaan.
9. Paista uunissa 10 – 15 minuuttia. Kakku on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta. Kermavaahto sopii kakun kaveriksi.