Tarvikkeet:
2 kg Naudanpaistijauhelihaa (tai naudanjauhelihaa + muuta paistijauhelihaa)
100 g Voita
30 g Suolaa
10 g Jauhettua mustapippuria
6 tl Sipulijauhetta
4 tl Paprikajauhetta
2 tl Valkosipulijauhetta
2 tl Oreganoa
1 tl Juustokuminaa eli jeeraa
2 tl Sellerijauhetta
2 tl Chilijauhetta esim. cayanne, habanero tms. maun mukaan
Yleiskone taikinan veivaamiseksi sitkoksi
Aikaa 6 tuntia (18 tuntia)
- Vaivaa paistijauhelihaa vähintään 30 minuuttia yleiskoneellan. Lisää kaikki mausteet lihan joukkoon alkuvaiheessa.
- Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
- Kun jauhelihataikinan rakenne muuttuu tiiviin sitkomaiseksi, leivo taikinasta tiivis pötkö, joka mahtuu uuninpellille ja kääri se tiiviisti folioon.
- Laita paistomittari keskelle lihaa.
- Laita folioon kääritty kebabliha pellille ja nosta se uunin keskitasolle. Varmista mittarilla, että uunin lämpötila todella on 100 C.
- Pidä uunissa 100 C lämpötilassa kunnes paistolämpömittari näyttää 80 C (noin 5 – 6 tuntia).
- Paista jälkilämmöllä uunissa puolisen tuntia ja tämän jälkeen anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä.
- Poista folio ja kääri kebab puhtaaseen folioon ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
- Leikkaa kebablihasta siivuja juustohöylällä.
- Lämmittä lihasiivut mikrossa tai paista pannulla runsaalla voilla tai lämmitä uunin grillivastuksen alla 250 asteessa pari minuuttia.
- Tee haluamasi kebab; esim. VHH kebabsalaatti.