5 annosta
Ainekset
2 dl kuohukermaa
100 g taloussuklaata
Valmistus
- Paloittele suklaa valmiiksi.
- Mittaa kermasta 0,75 dl kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä.
- Vatkaa loppu kerma (1,25 dl) vaahdoksi.
- Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
- Lusikoi pieniin annoslaseihin, pilttipurkkeihin tai kahvikuppeihin.
- Peitä ja nosta jääkaappiin väh. 1 – 2 tunniksi, jotta maut tasoittuvat.
- Nauti sellaisenaan tai koristele. Koristeiksi sopivat esim. pistaasipähkinärouhe paahdettuna, (valko)suklaarouhe, piparimurut, kuivatut karpalot tai mustikat tai paahdetut, kuorelliset mantelilastut.
Lähde (hitusen muutettu): Valio. https://www.valio.fi/reseptit/suklaamousse/?gclid=CjwKCAjw5ZPcBRBkEiwA-avvk7eqDLMMKRugrCF-PWq_h4NaJYysLF43WTmRHQR5wLSSSlKetT6_LxoCXe0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CMfM186Zj90CFRjXmgodV5YObw. Luettu 28.8.2018.