Ainekset
2 – 4 paprikaa (keltaisia, oransseja tai punaisia)
1 – 2 kesäkurpitsaa
1 – 2 salottisipulia
valkosipulinkynsiä maun mukaan
n. 10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
juustoa maun mukaan (esim. sulatejuustoa, tuorejuustoa tai juustoraastetta)
1 tl suolaa
pari ropausta mustapippuria
ripaus valkopippuria
chiliä maun mukaan
Valmistus
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Poista paprikoista siemenet ja kannat, Kuutioi ne muutamaan osaan.
- Kuutioi kesäkurpitsat.
- Kuori salottisipulit sekä valkosipulinkynnet ja pilko ne.
- Laita kaikki kasvikset uunivuokaan ja paahda uunin keskitasolla noin 15 – 20 minuuttia,
- Kiehauta vesi ja liuota liemikuutiot siihen.
- Lisää paahdetut kasvikset kiehuvaan veteen.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kiehumisen puolivälissä lisää juusto,
- Soseuta keitto.
- Mausta.
Lähde (mukaillen):
Iltasanomat. Ruokala. Paahdettu paprikakeitto. http://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001008154.html. Luettu 21.9.2017.